Atidaryta Tytuvėnų miesto aikštė

 

Liepos 6-ąją iškilmingai atidaryta Tytuvėnų miesto aikštė (Kelmės r.). Įvykdytas projekto „Tytuvėnų miesto centrinės aikštės ir šalia esančios rekreacinės teritorijos sutvarkymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams“ I etapas.

Tytuvėnų Šv. Mergelės Marijos Angelų karalienės bažnyčioje vyko šv. Mišios. Oficialioje aikštės atidarymo ceremonijoje kalbėjo ir užbaigtu aikštės sutvarkymo projektu, o drauge ir gražėjančiais Tytuvėnais pasidžiaugė Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Irena Sirusienė, savivaldybės meras Vaclovas Andrulis, Tytuvėnų seniūnas Romas Čerkauskas. Aikštę pašventino Tytuvėnų parapijos klebonas Rimantas Žaromskis.

Koncertinę programą tytuvėniškiams atliko Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos solistai Gabrielė Kuzmickaitė ir Martynas Žukauskas. Solistai 9 val. vakaro drauge su tytuvėniškiais ir svečiais giedojo Tautišką giesmę.

Tytuvėnų aikštės projektą rengė UAB „Enero“ architektė Irena Sakalauskaitė, statybos darbus atliko UAB „Limega“, vadovaujama direktoriaus Vytauto Vilko, statybos projekto vadovas Raimondas Stupuras, statybos techninę priežiūrą atliko UAB „Šiltas namas“, statybos techninis priežiūros vadovas Silverijus Nevardauskas. Aikštės atidarymo metu padėkos raštais apdovanoti rangovo ir techninės priežiūros atstovai.

Minimo statybos objekto sąmatinė vertė 440 tūkstančių eurų. Buvo atlikti lietaus vandens surinkimo tinklų iš aikštės ir Maironio gatvės statybos darbai, įrengtas modernus aikštės, paminklų apšvietimas, dalies Maironio ir Šiluvos gatvių ir pėsčiųjų perėjų apšvietimo tinklai. Aikštės teritorija išklota kelių spalvų moderniomis trinkelėmis, pritaikytomis ir žmonių su negalia reikalavimams, pasodinta naujų medelių ir daugybė įvairių spalvų bei rūšių gėlių, pastatytas naujas informacinis stendas, pastatyti nauji poilsio suoleliai su šiukšlinėmis.

Kitame šio statybos objekto etape numatoma išvalyti tvenkinį, įrengti dviračių ir pėsčiųjų takus su tilteliais, visa tai derėtų prie Tytuvėnų vienuolyno ansamblio architektūros.

Kelmės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode