Pertvarkomi kaimo paštai

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Užvakar AB Lietuvos paštas generalinė direktorė Lina Minderienė susitiko su Židikų seniūnijos vadovais, gyventojais bei pašto skyrių darbuotojais aptarti kaimo pašto skyrių pertvarką.

 

 

Pristatė naujoves

Valstybės valdoma AB Lietuvos paštas modernizuoja pašto paslaugų teikimą šalies kaimiškose vietovėse. Visos pašto paslaugos bus teikiamos gyventojų namuose arba mobiliuose paštuose. Lietuvos pašto generalinė direktorė su savo komanda, tarpininkaujant Seimo nariui Valiui Ąžuolui, pristatė židikiškiamsmodernų ir šiuolaikišką pašto paslaugų teikimo būdą – „Ateities laiškininko“ koncepciją. Pasak L. Minderienės, mobilius, išmaniąja įranga aprūpintus Ateities laiškininkus gyventojai galės telefonu išsikviesti į savo namus, kur jiems bus suteiktos visos pašto ir finansinės bei kitos bendrovės teikiamos paslaugos, o iškvietimas nieko nekainuos. 

Mėnesio pabaigoje

Pašto vadovybė židikiškius informavo, jog pertvarka jau įgyvendinta Radviliškio bei Utenos rajonuose, o liepos pabaigoje bus ir Mažeikiuose: Šerkšnėnų, Laižuvos, Židikų, Ruzgų, Pikelių ir Mažeikių 1-ąjame kilnojamame pašte.Nebus pertvarkomi tik Mažeikių miesto bei Juodeikių, Sedos, Tirkšlių ir Viekšnių paštai.

Sulaukė prieštaravimų

Gausiai į susitikimą Židikų kultūros namų salėje susirinkę Židikų seniūnijos gyventojai ir paštų darbuotojai piktinosi tokiomis reformomis, kai kurie suerzinti atvykusiųjų kalbų paliko salę.    

Židikiškis Jonas Vaišvila domėjosi, kiek kainuoja pašto išlaikymas, ir, jei jį uždarys, kiek sutaupys valstybė. Jam buvo paaiškinta, jog paštas nebus likviduojamas, o tik pertvarkomas. Kiti gyventojai taip pat piktinosi valstybės politika kaimuose viską naikinti, o Pikelių bei Židikų paštų darbuotojos tvirtino, jog mobilus laiškininkas, dėl jam padidintų aptarnavimo apylinkių, spaudą pristatys labai vėluodamas.

Susitikimas baigėsi pertvarkos iniciatoriams pažadėjus atvykti po dviejų mėnesių ir aptarti jau po pertvarkos realiai matomas problemas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode