Užliekniškis lankėsi Strasbūre

 

Minint Europos dieną, Europos Parlamento narys Bronis Ropė inicijavo Lietuvos mokinių piešinių bei nuotraukų konkursą „Kuriu ateities Europą“, kuriame tarp daugiau nei 350 įvairaus amžiaus mokinių iš visos Lietuvos dalyvavo ir Užlieknės pagrindinės mokyklos moksleiviai. Konkurso darbų vertinimo komisija išrinko 16 pirmosios vietos nugalėtojų: 10 piešinių ir 6 nuotraukų autoriai apdovanoti vizitu į Europos Parlamentą.

Konkursas parodė, kad vaikai Lietuvoje ne tik puikiai žino Europos Sąjungą, jos vertybes, šalis nares, išmano jų istorinį paveldą, bet ir yra meniški, įžvalgūs ir aktyvūs.

Užlieknės pagrindinės mokyklos 5 kl. mokinys Giedrius Šakys, užėmęs pirmąją vietą šiame konkurse, liepos mėn. pradžioje  viešėjo Europos Parlamente.

Konkurso nugalėtojus Europos Parlamente, Strasbūre, pasitiko europarlamentaras B. Ropė. Organizuotoje ekskursijoje mokiniai apžiūrėjo pristatytus savo darbus Parlamento pastate, lankėsi  plenarinių posėdžių salėje, užsuko į šalia esančią Oranžeriją, kur prieš kelis metus buvo pasodintas lietuviškas ąžuolas. Anot 5 kl. mokinio Giedriaus Šakio, grįžusio iš kelionės, kurios metu aplankė Lenkiją, Prancūziją, Belgiją, tai – nepakartojami įspūdžiai.

Nijolė MAŽEIKAITĖ

 Socialinė pedagogė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode