Sterkai išvažiavo į Riešę

 

Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyriaus Laukystos poskyris, vykdydamas Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vandens telkinius 2017 metų planą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2017-03-10 įsakymu Nr. 3D-163, š. m gegužės 16 d. iš Žuvivaisos skyriaus Rusnės poskyrio gavo 2 mln. vnt. sterkų lervučių. Laukystoje, belaukiant naujų gyventojų, buvo ruošiami tvenkiniai, dezinfekuojami negesintomis kalkėmis, tręšiami organinėmis trąšomis.

Beveik du mėnesius sterkiukai sėkmingai augo naujuose namuose, kol pasiekė vidutinį 0,6- 1,0 g svorį. Birželio 28 – liepos 7 dienomis šie paauginti jaunikliai buvo įveisti į valstybinius vandens telkinius:

  • į Elektrėnų savivaldybės Ilgio ežerą – 70,0 tūkst. vnt.,
  • į Vilniaus rajono Riešės ežerą – 40,0 tūkst. vnt.,
  • į Kaišiadorių rajone esančias Kauno marias – 220,0 tūks. vnt.   

Iš viso įveista 330,0 tūkst. vnt. paaugintų sterkų jauniklių.

Sterkas – sparčiai auganti plėšri žuvis. Jis, kaip ir lydeka, yra vertingas verslinės ir mėgėjiškos žūklės objektas bei puikus biomelioratorius. Tai atvirų vandens plotų gyventojas, todėl beveik nesudaro konkurencijos lydekoms, kurios daugiau laikosi ir tyko savo grobio vandens augmenija apaugusiose vandens telkinių pakraščiuose. Daugeliui sterko mėsa yra skanesnė nei lydekos, todėl labiau vertinama.

Žuvininkystės tarnybos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode