Dalijosi gerąja patirtimi

 

Šiandien, kai taip sparčiai kinta žinios, kiekvienos švietimo ir ugdymo įstaigos gebėjimas mokytis, asimiliuoti naujas idėjas, pritaikyti savo veikloje bei jomis dalintis turi tiesioginę įtaką įstaigos pranašumui bei teikia apčiuopiamą praktinę naudą.

Prasidėjus naujiesiems mokslo metams, Mažeikių rajono Tirkšlių darželis „Giliukas“ ir Mažeikių lopšelis-darželis „Pasaka“ organizavo seminarą Šakių rajono ikimokyklinių įstaigų pedagogams. Svečių delegaciją sudarė Šakių rajono Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Sofija Liudžiuvienė, švietimo įstaigų vadovai bei pedagogai.

Mažeikių r. Švietimo skyriaus vyr. specialistė Nijolė Zakalskienė svečiams pristatė Mažeikių rajono švietimo situaciją ir aktualijas.

Tirkšlių darželyje „Giliukas“ patirtimi dalijosi įstaigos vadovės Laima Norvaišienė ir Vaida Paulauskienė, kurios pristatė savo patirtį įgyvendinant socialinio-emocinio ugdymo programą „Kimochis“. Darželis „Giliukas“ yra pirmoji ikimokyklinė įstaiga rajone, pradėjusi įgyvendinti ankstyvąjį emocinio intelekto ugdymą. Vadovės dalijosi įžvalgomis apie valdymo decentralizavimo, integruoto planavimo, elektroninio dienyno „Mūsų darželis“ taikymo galimybes bei perspektyvas. Elektroninę dienynų sistemą darželio bendruomenė taiko trečius metus. Nemažą susidomėjimą svečiams sukėlė įstaigos lauko edukacinės erdvės, kurių kūrimą ir plėtojimą „Giliuko“ vadovės apibūdino kaip vieną iš sėkmingo ugdymo prielaidų. Taip pat darželis pirmasis rajone pradėjo naudoti elektroninį dienyną ikimokyklinėms įstaigoms „Mūsų darželis“.

Darželio „Pasaka“ direktorė Zita Siliūnienė pristatė įstaigą, supažindino svečius, kaip vadovų iniciatyva buvo sėkmingai įdiegta Valdorfo pedagogika, apie šios pedagogikos pritaikymo šiuolaikinėje ikimokyklinėje įstaigoje sąlygas bei galimybes. Pavaduotoja ugdymui Alina Petravičienė supažindino su integruojamomis programomis  prie įstaigos ugdymo programos „Vaikystės takeliu“,  įgyvendinamais tarptautiniais  projektais, pasiektais rezultatais, įstaigoje taikomomis naujovėmis. Svečiai apžiūrėjo grupes, dirbančias pagal Valdorfo pedagogiką, susipažino su jų savitumu, taip pat apsilankė kitose darželio grupėse, susipažino su edukacinėmis aplinkomis. Po to salėje vyko atviros diskusijos, pasidalinta įvairia patirtimi bei įspūdžiais.

Delegacija iš Suvalkijos taip pat turėjo galimybę apsilankyti Auksūdžio mokykloje-daugiafunkciame centre bei išgirsti centro direktorės Ingridos Braziulienės skatinimą drąsiau žvelgti į pokyčius, ieškant naujų sprendimų.

Trumpa pažintis su Mažeikių rajonu šakiškius maloniai nustebino, nes dauguma jų čia lankėsi pirmą kartą.

Susitikimas su svečiais iš Šakių reikšmingas tuo, kad labiau atsiskleidė betarpiško kontakto ir partnerystės nauda įvairiuose lygmenyse: dalijantis idėjomis bei patirtimi, aptariant šiandieninę švietimo būklę bei ateities tendencijas ir perspektyvas. 

Vytas ALEKNAVIČIUS

Organizatorių nuotrauka 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode