„Vilties erdvėje“ vasaros palydos

Gražina Veršinskienė

Rugpjūčio 28-ąja VšĮ „Vilties erdvė“ Specialiųjų dirbtuvių kiemelį užplūdo pramogų pasiilgę šios įstaigos lankytojai – vyko tradicinė „Vasaros palydų“ šventė. Nors dėl apribojimų, susijusių su COVID-19 protrūkiu, teko šventę organizuoti kitaip ir be gausaus būrio svečių, dalyvių šypsenų nepaslėpė ir apsauginės kaukės – juokėsi akys.

Rungtys ir žaidimai

Šventė, kaip ir kasmet, pradėta sporto rungtimis, bet netradiciškai. Varžybos, siekiant išvengti kontakto, vyko grupėmis. Apgailestauta, kad teko atsisakyti visų mėgstamo „3x3 krepšinio turnyro“, bet atsirado nauja rungtis – „Spragtukas“. Daug linksmų emocijų sukėlė ir taiklumo rungtys su laidyne, smiginis, kamuoliukų dėlionė, baudų mėtymas, estafečių rungtis. Išaiškinti ir laimėtojai, kurie apdovanoti nugalėtojų medaliais – čia pralaimėjusių nebuvo...

Stebuklingos „kelionės“

Nubraukus prakaitą, įvertintas šiųmetis derlius – vaišinosi tradiciniu tapusiu rudeniniu troškiniu. O tada jau kiemelis prisipildė muzikos garsais. Nebuvo galimybės nuvykti į tolimus šiltus kraštus šiemet – ne bėda. Laki išradingų darbuotojų vaizduotė bei įstaigos lankytojų atkaklus darbas, ruošiant meninę programą – ir visi nukeliauja į Havajus, Meksiką, Graikiją, o štai ir Laukiniai Vakarai su kaubojais. Apkeliavę vis tik suprato, kad Lietuvoj geriausia, o ir dainos, atliekamos „paties“ Edmundo Kučinsko, smagiausios. Kiekvienas dalyvis už nuostabią „kelionę“, kuriai gana ilgai ruošėsi, apdovanotas saldžiomis dovanėlėmis ir žiūrovų aplodismentais. Vasara palydėję šokio ritmu, neliūdėjo, juk vėl ji ateis. Kaip linkėjo „Vilties erdvės“ direktorė Stasė Radeckienė, kad ji būtų sveikesnė ir neatskirta nuo draugų.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode