Šventė „Obuolys nuo obels“ subūrė bendruomenę

Reivyčių kaimo bendruomenės iniciatyva vėjuotą, bet saulėtą spalio 4-osios popietę Reivyčių seniūnijos bendruomenės susibūrė į šventę „Obuolys nuo obels“.

Pramogos ir mažam, ir dideliam

Šventė prasidėjo jautria gaida – tylos minute, išvakarėse Amžinybėn išėjusiam Vytautui Malūkui pagerbti. Būtent, jo žodžiais sukurta daina, kuri buvo atlikta LRT projekte „Dainuokime kartu“, pristatant Mažeikius, buvo pradėta šventė.

Nuo 2003 m. Reivyčių kaimo bendruomenei vadovaujanti Brigita Momgaudienė džiaugėsi, kad pavyko suburti bendruomenes į šventę. Ir tai ne tiek obuolių šventė, kiek lietuvių liaudies patarlės „Obuolys nuo obels netoli rieda“ vaizdinys. Pasak pirmininkės, seniūnija – tai „stuburas“, pagrindinė šaka, nuo kurios pabirę „obuoliai“, t. y. bendruomenės. „Šventės tikslas buvo suburti draugėn seniūnijos bendruomenes, kad dalyvautų įvairios kartos – vaikai, tėvai, seneliai. Organizuojant šventę, dėmesys buvo skiriamas, kad čia kiekvienas galėtų rasti sau veiklos – nuo jauniausio iki vyriausio. Tai įgyvendinti pavyko aktyvių bendruomenės tarybos narių Junatos ir Vytauto Knitų dėka, kurių kaimo turizmo sodyboje „Ašvos malūnas“ ir vyko šventė“, – teigė B. Momgaudienė. Jos žodžius patvirtino ir laukuose išraižytu keliuku pupsintis traktorius tempiantis dvi priekabas pačių mažiausiųjų, kurie vėliau savo ranką miklino žaisdami taiklumo žaidimus, piešdami ir pan. Šalia vaikų žaidimų puikavosi mandalos, sukurtos iš rudens gėrybių, gėlių.

Gomuriui pamaloninti

Pagrindinė aikštė skendo gaminamų patiekalų aromatų rūke. Natūralių, ką tik išsunktų obuolių, moliūgų, vynuogių sulčių ragauti kvietė Urvikių kaimo bendruomenė. Reivytiškiai kepė blynus su obuoliais, kuriuos skanino buknaitiškių obuoliene su moliūgais, imbieru, apelsinais, ar čia verdama obuoliene su avietėmis. Originalumu nenusileido ir Leckavos kaimo bendruomenė – vaišino kleckais su obuolių įdaru bei leckaviškių išaugintų žolelių arbata, net jų užaugintų arbūzų galėjai paskanauti. Tulnikių kaimo bendruomenė viliojo šiuolaikišku skanumynu – obuolių fondiu, o svečiai iš Auksodės kaimo bendruomenės atsivežė obuolių pyragą. Ukrinų kaimo bendruomenė puikavosi obuolių sūriais, skanumynais iš įvairių daržovių.

Rudenėjančioje ir vėjuotoje šimtamečių medžių apsuptoje aikštelėje šokiui kvietė gausus muzikantų būrys: autorinių dainų ir šokių grupė „Kometos“, autorinių dainų atlikėjas iš Klaipėdos Jonas Domarkas, iš Kėdainių r. atvyko vokalinis ansamblis „BučKiss“, Ukrinų kultūros namų kolektyvas „Kvistėja“, Auksodės senjorų ansamblis „Auksinė obelis“, nemažas būrys ir kitų atlikėjų.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode