7 priežastys dalyvauti Lietuvos jaunimo dienose Vilniuje

Šiemet birželio 23–25 dienomis jau 9 kartą įvyks Lietuvos jaunimo dienos – bene didžiausias Lietuvos Katalikų Bažnyčios organizuojamas renginys. Visi keliai į sostinę ves dar ir todėl, kad jų metu Dievo tarnas arkivyskupas Teofilius Matulionis bus paskelbtas palaimintuoju. Visgi tai ne vienintelės priežastys, kodėl verta dalyvauti Jaunimo dienose.

Teofiliaus Matulionio beatifikacija – istorinis įvykis

1604 m. Šv. Kazimiero kanonizacija iškilmingai švęsta Vilniuje. 1987 m. Jurgis Matulaitis palaimintuoju buvo paskelbtas Romoje. Tad 413 metų nebuvo tokio masto įvykio Lietuvos Katalikų Bažnyčios istorijoje. Aišku, dėl to trečiąją renginio dieną matysime gerokai daugiau, negu įprasta LJD vyresnio amžiaus žmonių, ir kartu švęsime šį istorinį įvykį per krikščioniško jaunimo šventę.

NesTiesa padarys jus laisvus“

Visi žmonės ieško tiesos. Klausinėja, abejoja, kvestionuoja tiesas ir ieško Tiesos. Jaunimas dažniausiai ir yra ta grupė, kuriai ypač svarbi visokeriopa laisvė, revoliucionieriai. Šios Jaunimo dienos ir skatins ieškoti tiesos ir rasti ją. Dievo Tiesa ne visada yra lengva ir patogi. Kita vertus, dabar kaip niekad mūsų karta nori radikalumo ir tikrumo. Galiausiai net ir dabartinė Lietuvos politinė situacija lemia, kad vis daugiau kalbame apie tai, kokia trapi yra mūsų laisvė. Tad ieškokime visi kartu kelio į vidinę laisvę per tiesos atradimą!

Per LJD galima susirasti gerų draugų

LJD Alytuje buvo pirmas didesnis jaunimo krikščioniškas renginys mano gyvenime. Iki tol, nors į bažnyčią eidavau nuolat, niekur nedalyvaudavau, ir mano aplinkoje buvo gana nedaug tikinčių žmonių. Po šio renginio viskas apsivertė, o keletas tų, su kuriais susipažinau būtent per LJD, dabar man yra vieni artimiausių ir mylimiausių. Galiausiai gali sutikti autobuse savanorį, neatpažinti, nesuprasti, kodėl su tavimi sveikinasi, o paskui kelias valandas kalbėtis

Tavo svajonių mergina/vaikinas ten dalyvaus

Mokausi Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, kurio pavadinimą šifruodavome taip: „Tavo Svajonių Panelė Mokosi Institute“. Žmonių, kurie susipažinę per LJD vėliau sukurtų šeimą, asmeniškai nepažįstu, kad tokių yra, beveik neturiu jokių abejonių. O tų, kurie po Jaunimo dienų imtų draugauti, tikrai pažįstu. Tad princas ant balto žirgo ar svajonių merginos gali laukti ir „Siemens“ arenoje ar Katedros aikštėje.

LJD tikrai skaniai pavalgysi

Nebūtina būti šauktiniu ar savanoriu, kad valgytum skanų kareivišką maistą. Taip, gal maitinimas ir nėra pats svarbiausias dalykas, bet jis per tokius krikščioniškus renginius dar niekad nenuvylė. O dar kartais būna su meile pristatytas neatšalęs būtent į ten, kur verda savanorių veiksmas – nereikia nė pajudėti iš darbo vietos, kad skaniai ir sočiai pavalgytum.

Per LJD vyksta stebuklai

Taip, tikrai jie vyksta. Tokie, kokių Vatikanas turbūt stebuklais nepripažintų, bet vyksta. Asmeniškai man stebuklingiausi buvo du dalykai. Pirma, vienas benamis, kurį mačiau 2015-ųjų LJD Alytuje. Per šv. Mišias Rotušės aikštėje piktas ir nervingas kelis kartus mėgino prasibrauti pro minią į kitą aikštės pusę. Jam nepavyko. Vėliau pamačiau jį didžiajame ekrane. Jo veido išraiška buvo nenusakoma žodžiais. Giedojo giesmę iš visos širdies, o juk buvo eilinis vargšas žmogelis, kuris tiesiog negali praeiti pro minią ir dėl to be galo nervinasi. Tikiu, kad kažkas su juo tada įvyko ir jo gyvenimas pasikeitė.

Antras stebuklas tiesiogiai susijęs su savanoriavimu. Tai, kad per tas, atrodytų, tik kelias dienas mes tampame kaip šeima. Ypač tai pasijautė per paskutinę LJD Alytuje dieną, kai po renginio visi savanoriai susirinko į štabą. Žmonės, kurių nepažįsti, ateina atsisveikinti ir tave apkabinti. Nes juk visai nesvarbu tai, kad ne visus iš tų kelių šimtų spėjai pažinti ir susibičiuliauti. Svarbiausia tai, kad savanoris yra SAVAS.

Per LJD galima susitikti Jėzų

Registracija į LJD 2017 dar nesibaigė, tad savaime suprantama, jog dar ankstoka vardyti tuos, kurie dalyvaus šiame renginyje. Jėzaus anketos negavome, bet Jis tikrai dalyvaus. Nes „kur du ar trys susirinkę mano vardu, ten ir aš esu tarp jų“ (Mt 18, 20). Na, o mes tikimės, kad dalyvių bus ne du ir ne trys, o daugiau negu 6 000. Tad Jėzus tikrai dalyvaus!

Registracija savanoriams (iki gegužės 1) ir dalyviams (iki birželio 1) internete – www.jaunimodienos.lt

Matas Baltrukevičius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode